Kitesurfing Privatlektioner

Vi är din lokala kiteskola i Norrtälje och Roslagen.
Vi håller endast privatlektioner, för dig själv eller tillsammans med din kompis. Detta för att ge maximal utveckling.

Boka din plats för 2022 redan idag på info@surfspirit.se!
SMS några dagar inför bra prognos för lektion, SMS kvällen innan för definitivt beslut.

Du väljer från början hur många lektioner du vill boka, ju fler lektioner du köper från start desto mer prisvärt.

Privat själv, pris:
1 lektion 2200 kr
2 lektioner 3700 kr
3 lektioner 5100 kr
4 lektioner 6400 kr

Varje strandbaserad lektion privat själv är 2h

Privat med kompis, pris för er tillsammans:
1 lektion 3200 kr (= 2×1600 kr)
2 lektioner 5700 kr (= 2×2850 kr)
3 lektioner 8100 kr (= 2×4050 kr)
4 lektioner 10400 kr (= 2×5200 kr)

Varje strandbaserad lektion privat med kompis är 2h

Privat båtlektion
1 lektion själv 5300 kr, 2 h
1 lektion med kompis 8300 kr, 2,5h

Certifiering, utbildningsplats och vår ”boat-booster”-express way
Vi certifierar dig enligt IKO – International Kiteboarding Organization, och ditt certifikat gäller i hela världen.
Våra kitelektioner håller vi på olika platser i Norrtäljeområdet.
Att efter minst 3 lektioner komplettera med en eller flera av våra båtassisterade lektioner är det i särklass effektivaste och säkraste sättet att snabbast lära sig verkligen kitesurfa – ”boat-booster”!  Expressvägen att nå drömmen att verkligen kitesurfa och njuta av friheten på öppet vatten!

Lektioner för nybörjare – långgrund strand
Efter många års erfarenhet av att lära ut kitesurfing här så vet vi hur man effektivast får dig att komma igång på riktigt.
Förutsättningarna i Stockholmsområdet för att lära sig kitesurfing kvalitativt är utmanande pga att det finns ett fåtal nybörjarvänliga långgrunda kiteställen med tillräckligt stora ytor att effektivt lära sig på när det är många kites i luften (vilket är vanligt under helger och på sommaren).
Som tur är finns några bra nybörjarvänliga ställen med ofta få kites i luften i Norrtäljeområdet som fungerar mycket väl för de första lektionerna enligt vår utbildningsmetodik.

Vår för Sverige unika utbildningsmetodik börjar med att vi lär ut med korta linor i alla moment ända fram till att sätta brädan på fötterna och första brädstarterna, vilket både ger mindre explosiv kraft och tar mindre plats – säkrare inlärning av grunderna och passar dom till ytan relativt små och få nybörjarvänliga platserna.
Därefter repeteras momenten med långa linor och avslutas med brädstarter där det är normalt att eleven kommer upp på brädan och åker en bit. Räkna med minst 3 st strandbaserade lektioner innan man är där inklusive all teori.

Nu står du inför några möjliga vägar framåt i din utveckling tills du är en oberoende kitesurfare för våra lokala fantastiska kitespotar där man måste kunna ta höjd:

1. Fortsätta själv genom att köpa egen utrustning och träna själv på Stockholmsområdets trånga långgrunda spotar ibland tillsammans med fullt av andra kitare, vilket i regel ger en lång inlärningskurva tills man verkligen kan köra åt båda håll, vända, svänga och framförallt hålla höjden för att sedan äntligen börja köra på alla dom fantastiska kitespotarna med djupt vatten.

2. ELLER Välja premiumvägen ”boat-booster” där du efter ”strand” lektionerna fortsätter med en eller flera båtlektioner och sparar massa tid, frustration och onödiga risker.
Vilket vi starkt rekommenderar!

Båtlektioner
Lämpligt för alla med tidigare erfarenhet som vet hur man riggar, launchar och flyger en kite, tränat vattenstarter och kommit upp lite på brädan och utfört self rescue träning.

Varför en båtlektion?

Snabbare och säkrare framsteg!

När du väl bemästrar att styra en kite, gjort några vattenstarter och åkt en skvätt på brädan handlar det om att komma upp på brädan kontrollerat och att verkligen börja köra och få tid på vattnet som kitesurfare.
Med båten tar vi dig bort från stranden, andra människor, kitare, windsurfare och faror som träd, stenar etc.
Genom att vara omgiven av ingenting annat än vatten kan du helt fokusera på din utveckling utan att oroa dig för något annat!
Instruktören följer dig noga från båten och ger instruktioner löpande. Du får möjligheten att köra så långt du kan och hitta flowet utan att det gör något att falla av i höjd.
Du slipper slösa energi, tid och ta onödiga risker när du på en liten långgrund strand annars efter i princip varje brädstart och max ca 30m åkning mellan i värsta fall flera kitare, sen får backa upp mot vinden mellan en skog av andra kitare för nästa omgång.
Du behöver inte använda din energi för att bodydragga upwind med kroppen om du tappar din bräda långt bakom dig eftersom vi bara plockar upp den och släpper den framför dig. Dessutom kör vi med GoJoes som brädtillbehör som gör att brädan seglar ikapp dig och även är lätt att upptäcka. Det finns alltid möjlighet att vila i båten och koppla ifrån sig kiten en stund, ta lite dricka och fortsätta köra, vilket är också så vi byter om du har kompis med dig.

Den här lektionen skräddarsys helt efter dina tidigare erfarenheter och vad du vill uppnå under den lektionen och kan täcka allt från vattenstart, kitesurfa en längre sträcka om och om igen och bara ha kul, att träna höjdtagning, vändningar, köra på tåsidan, hopp…

En annan stor fördel med båtlektioner är att vi har ställen att köra på i alla vindriktningar, båten körs på trailer till utvalda platser vi utgår ifrån. Detta gör att vi snabbare kan komma vidare från de inledande strandbaserade lektionerna och inte behöver vänta onödigt länge på nästa prognos som passar för den långgrunda platsen.

Specifikation lektionsinnehåll, lektion 1-3 strandbaserat
Du kan ta lektioner hos oss oavsett vilket nivå du är på, från ren nybörjare till den som kanske redan gått kurs och behöver komma vidare, men även för den som vill lära sig avancerade hopp och att köra vågkite.

Exempel på upplägg för en nybörjare som tar minst 3 lektioner (motsvarar grundkurs hos andra skolor):

 • Vi åker till bästa stranden för aktuell vindriktning. Under kiteträningen står vi antingen på stranden eller ute i mkt långgrunt vatten.
 • Introduktion kite
 • Kiteteori och utrustning
 • Spotcheck – avgörande av säker plats för kite
 • Kitesurfing, snowkite i Stockholm och Roslagen, var kan man köra?
 • Vindteori och väder
 • Flygövning med övningskites (foils och 4-linors tube kites)
 • Att säkert och praktiskt rigga och packa ner stor kite, genomgång av alla delar av utrustningen och handhavande.
 • Genomgång och test av säkerhetssystem
 • Handsignaler
 • Start och landning med övningskite
 • Flygövningar med kite. Använda hela vindfönstret, hålla kite statiskt i olika klockslag, gå med kiten, styra med en hand, generera kraft, återstart mm
 • Assistera vid launch och landning av stor kite
 • Styrning av stor kite i vattnet. Övningar.
 • Återstart av kiten från vattnet
 • Bodydrag – styra kiten liggandes i vattnet, övning på att kryssa med kroppen. Simulera att hämta bräda och kontrollerat förflytta sig uppåt i vind.
 • Start och landning av stor kite.
 • Väjningsregler
 • Ta på sig brädan i vattnet.
 • Brädstarter. Träna på att komma upp på kitebrädan i vattnet
 • Hämtning av bräda, bodydrag. (Vi lär även ut med GoJoes, ett tillbehör som gör det mycket lättare att se och återfå sin bräda efter att man råkat tappa den = mer åkning för dig)
 • Gå med bräda och kite.
 • Bodydrag med bräda
 • Åkning efter brädstart, träna på att fortsätta köra – Du är uppe på brädan och kitesurfar!!
 • Self rescue, praktiskt och säkert genomförande. Teknik och praktik.

Teori för fortsatt utveckling

 • Genomgång av metod för att ta sig ut från trånga vikar och ta sig tillbaka till startplats vid svikande vind
 • Brädträning, att komma upp och köra, rätt åktstil
 • Kryssa och hålla dig på samma ställe, ta höjd mot vinden
 • Vändningar teknik

Vi går även igenom:

 • Kitesurfing i Sverige
 • Bra kitespotar i närområdet att träna på
 • Bra kitespotar att åka till inom Sverige, Åland mm
 • Att resa och kitesurfa
 • Forum och information/webbsidor som är intressanta för den som kitear
 • Reflektioner och feedback.

IKO certifiering.

Övrig info
Mängder av tips och trix, bra ställen att köra på och tips om forum, väder o vindsajter och allt annat du behöver veta för att maximera din kitesurfing.
Information om nästa steg (lär dig kryssa, hoppa, freestyle trick, starta från båt, vågkite), aktiviteter och resor.

Om du är intresserad av att köpa kiteutrustning så har vi fina nybörjarpaket till bra priser och vi ger dig tips om vad du bör köpa för att få mest tid på vattnet.

Vi tillhandahåller all utrustning som behövs.
Våtdräkt, hjälm, flytväst, sele, kites, brädor. Säker och beprövad kiteutrustning från Ocean Rodeo!

Vi rekommenderar att du klär dig lämpligt för säsongen och för att vistas på en blåsig plats samt tar med något att äta, dryck och förhoppningsvis solkräm!

När du/ni bokar så ange möjligt schema, helger och/eller eftermiddagar då vi ibland kör eftermiddagar (april-sept) för dig/er som kan flexa från jobbet vid vind.

Boka dina lektioner redan idag på info@surfspirit.se !

Då möjligheterna till kurstillfällena styrs av vinden så hör vi av oss ett par dagar innan, när det ser lovande ut, via mail och sms. Kvällen innan utsatt dag så bestämmer vi definitivt om det blir av och sådant fall tid vi möts.

Du kan betala i förskott via bankgiro eller vid kursstart via swisch eller kontant.
Presentkort i olika valörer ordnar vi givetvis om du vill ge bort en lektion eller flera.