Kite & Wing – is & snö

Både kite och wing kan köras på vintern, vilket gör båda till det perfekt åretrunt intresset!

Kör med skidor, snowboard eller skridskor på närmaste sjö, öppna yta (åkrar/ängar) eller i fjällen.

Kite
En sport som kräver att man tar lektioner för sin säkerhet. Mycket tillgänglig kraft med möjlighet till höga farter och höga hopp.
Fördelar med kite:
– Otroligt mkt kraft att plocka ut
– Mkt avancerade trick och höga hopp är möjliga
– Mkt hög fart är möjlig

Wing
En sport som verkligen passar alla och är väldigt lätt att komma igång på. Den perfekta vindsporten för ung som gammal.
Fördelar med wing
– Man kan till 100% omedelbart få bort kraften. Bara släpp wingen och börja om när du är redo.
– Inga linor, bara att pumpa upp och köra
– Kräver inte så mkt plats som en kite med långa linor samt är mkt mindre känsligt för byig vind vilket möjliggör väldigt många ställen att köra på
– Enkelt att lära sig utan lektioner, speciellt på vintern om du redan har utrustning som skridskor, skidor eller snowboard som du är van vid. Bara köp en winge och ge dig ut!

Vad ska jag välja? Kite eller Wing?
För dig som är mer åt actionsport och gillar höga hopp och svåra trix och vill ha den mesta kraften man kan få av vinden är kite det givna valet. Du är också beredd att lägga både mer pengar och tid på lektioner, träning innan du kan köra ordentligt.

För dig som vet att du mer först vill komplettera din SUP bräda/skridskor/skidor/snowboard när det blåser och dessutom senare vill investera i en hydrofoil för wingsurf och ”sväva” över vattenytan på din lokala sjö eller plats där kitelinor är svårt att lägga ut, bör överväga att köpa en winge och börja träna själv med wingen innan det är dags för hydrofoilen.
För snabbast utveckling rekommenderas givetvis lektion, speciellt för dig som inte tidigare vindsurfat eller kitesurfat.
Wing är också ett bra val för dig som har ambitioner att vågsurfa eller redan är vågsurfare. Wing och foilbräda är grymt att köra vågor med då en wing stör minimalt och fokus kan ligga på att vågridningen. Eftersom foil är så lättdrivet kan man även vågsurfa vågor som inte annars skulle vara aktuella.